Prajitura Alba ca zapada

de Geanina87 in Prajituri, 2 Mai 2013 | 27017 vizualizari

 

M-am inspirat de la bucataras Miremirc. E o prajitura delicioasa. Mi-a dat ceva batai de cap crema,pentru ca s-a taiat, dar s-a rezolvat cu ajutorul internetului :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic amoniac
  • 1 lingura unt
  • 500 g faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca zapada:

Din ingredientele pentru foi framantam un aluat pe care il infasuram in folie si il dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care il impartim in 4. Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii unse cu unt si tapetate cu faina la 180° pana cand se rumeneste putin pe margine.Se ard foarte usor, asadar atentie, ca in maxim 10 minute sunt gata!

Pentru crema, amestecam laptele cu faina apoi il strecuram  pentru a evita cocoloasele, adaugam si 150 g zahar pudra si punem pe foc mic amestecand cu un tel pentru a nu se prinde.Cand incepe sa se ingroase o luam de pe foc si o lasam la racit. Mixam untul cu 150 g zahar pudra ramas si adaugam cate o lingura din crema racita complet. La final se adauga coaja rasa de la o lamaie si sucul de la doua lamai.

Eu nu am asteptat sa se raceasca si mi s-a taiat crema de unt exact ca la maioneza. Am dat fuga la net si am descoperit ca se repara punand-o pe baie de aburi. Asa am facut si a iesit o crema delicioasa.

Am asamblat prajitura : foaie,crema,foaie,crema si pe ultima foaie am pudrat cu zahar. Prajitura se lasa la rece o noapte pentru a se inmuia foile.

TIPS-URI

1

Crema de unt taiata se repara punand-o pe baie de aburi amestecand continuu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

02.05.2013, 20:46

O prajitura delicioasa eu asa consider

adry88 1

02.05.2013, 22:38

delicioasa

Geanina87 1

08.05.2013, 21:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie